Чернівецькі митники завадили незаконному ввезенню на територію України електронних сигарет

Чернівецькі митники завадили ввезенню на територію України незадекларованих POD-систем одноразових електронних сигарет на 800 тис.грн.

Про це повідомляє Чернівецька митниця.

У МАПП “Порубне-Сірет” 03.02.2024 року громадянин України, що прямував на транспортному засобі з Румунії до України в приватних справах, обрав для проходження митного контролю смугу руху “зелений коридор”.

Вказаними діями він заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та або обмеження щодо ввезення на митну територію України.

В ході проведення митного контролю митниками виявлено 1600 штук POD-систем одноразових електронних сигарет іноземного виробництва марки “ELFBAR TE6000”, вартість яких становить 800 000 грн.

Відносно зазначеного вище громадянина запроваджено справу про порушення митних правил за ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України. Виявлені товари, що ввозились з порушенням митного законодавства – тимчасово вилучено на склад митниці.

Варто нагадати, що санкція ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів або без такої.

Реклама

Залишити коментар