За використання підробленого посвідчення водія судитимуть буковинця

Житель Дністровського району придбав фальшиве посвідчення водія та використовував його під час керування автомобілем. Поліцейські зібрали беззаперечні докази вини чоловіка та скерували обвинувальний акт до суду. За вчинене йому загрожує до двох років обмеження волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

15 січня поточного року у селі Рідківці співробітники сектору реагування відділення № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького районного управління поліції зупинили автомобіль “BMW”, під керуванням 23-річного жителя села Клішківці. Під час перевірки документів кермувальник надав поліцейським посвідчення водія, яке мало явні ознаки підробки. Для документування правопорушення на місце інциденту прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення поліції, яка вилучила сумнівний документ та відправила для проведення експертизи.

В процесі слідства співробітники поліції з’ясували, що чоловік на початку лютого минулого року замовив підроблене посвідчення водія у невідомого і використовував його під час керування автомобілем. За фальшивий документ буковинець заплатив 6000 гривень.

Відповідно до висновку експерта, вказане водійське посвідчення не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку оригінального документа, що перебуває в офіційному обігу на території України.

Дізнавачі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснював Новоселицький відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Реклама

Залишити коментар