Військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали жіночу військову форму

У Збройних Силах України вперше почали видавати жіночу форму. Військовички отримали комплекти літніх польових костюмів, виготовлені з урахуванням жіночих антропометричних параметрів

Про це повідомили в Міноборони України.

Як розповіли в міністерстві, костюми для жінок у війську виготовляють у розмірах від 40 до 64, зрості від 146 до 188 сантиметрів і у двох повнотних групах: II та III. Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ разом з громадськими організаціями й українськими виробниками. Вони проходили військово-дослідні випробування в одній із військових частин. 

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, присутня під час видачі форми, зазначила, що над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей. Вона розповіла, що в українській армії нині несуть службу десятки тисяч жінок, з яких близько 5 тисяч перебувають на передовій. 

Наразі сформували й надали до держпідприємства Міноборони “Агенція оборонних закупівель” заявку на закупівлю у 2024 році 65 тис. комплектів жіночих літніх польових   костюмів і 100 тис. комплектів жіночої білизни. У січні 2024 року оголосили тендери на закупівлі цих товарів. 50 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів уже почали постачати у війська. 

на фото військовослужбовиці ЗСУ в жіночій військовій формі
Реклама

Залишити коментар