Українські школи зараховуватимуть оцінки дітей, здобуті за кордоном — Мінреінтеграції

Оцінки українських дітей, які їм поставили педагоги за кордоном, мають зараховуватися й в Україні — уряд для цього вже розробив рекомендації.

Таке питання порушили представники Української школи в Женеві під час спеціальної наради з представниками Кабінету Міністрів України, цитує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Представник Міносвіти пояснив, що торік відомство розробило методичні рекомендації, у яких роз’яснюються окремі питання здобуття освіти у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану.

Там, зокрема, йдеться про те, що діти, які вимушено змінили місце проживання й здобували освіту за кордоном, після повернення будуть зараховані до закладів загальної середньої освіти України — туди, де навчалися раніше, або в будь-які інші.

Оцінки, здобуті дітьми за кордоном, в українські школи зараховуватимуть на підставі заяви одного з їхніх батьків чи інших законних представників. Для цього достатньо надати інформаційну довідку, до якої мають бути прикріплені:

  • витяг оцінок, здобутих за кордоном;
  • довідка про систему оцінювання, яка застосовується в країні перебування.

За кордоном діти можуть вивчати лише навчальні предмети українознавчого компонента. Це можливо як дистанційно в українських школах, так і на базі Міжнародної української школи (МУШ).

Так, ідеться про українську мову та літературу, історію України, основи правознавства, географію, громадянську освіту, захист України та предмет «Я досліджую світ» (у частині громадянської й історичної освітньої галузі). Це дає змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах.

Реклама

Залишити коментар