У Лондоні затримали екс-губернатора окупованого Сімферополя

Британська влада затримала в Лондоні колишнього російського губернатора окупованого Севастополя Дмитра Овсяннікова. Він перебуває під арештом.

Про це пише The Times.

Овсянніков очолював місто, що було окуповане Росією, у період з 2017 по 2019 рік. До та після цього він виконував обов’язки заступника російського міністра промисловості та торгівлі. У 2020 році його звільнили з посади та уряду, як стверджувалося, через скандал, пов’язаний із непристойною поведінкою в аеропорту Іжевська.

За інформацією The Times, колишнього російського губернатора затримали у його лондонському будинку. Овсянніков буде судитися 20 лютого. Його звинувачують у обході санкцій та відкритті банківського рахунку в Лондоні. Також йому пред’являють чотири платежі на суму 65 тисяч фунтів стерлінгів і зберігання готівки у розмірі 77,5 тисяч фунтів стерлінгів, повідомляє The Insider.

У Великобританії санкції проти Овсяннікова були введені наприкінці 2020 року, його активи було заморожено. Колишній російський губернатор зараз утримується в одній з лондонських в’язниць. Російська служба Бі-бі-сі зауважує, що це неординарна ситуація, оскільки осіб, затриманих за ненасильницькі злочини, зазвичай випускають під заставу.

Реклама

Залишити коментар