У Чернівцях поліціянти завершили розслідування за фактом домашнього насильства

31-річний житель обласного центру обвинувачується у скоєнні психологічного насильства відносно своєї матері. Фігуранту за вчинене загрожує позбавлення волі до двох років. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Впродовж слідства, розпочатого за заявами 59-річної жительки Чернівців, про вчинення відносно неї домашнього насильства поліціянти встановили, що син заявниці систематично ображав жінку та погрожував фізичною розправою.

Правоохоронці проводили з чоловіком профілактичні бесіди про недопущення протиправної поведінки та складали на кривдника протоколи за ч. 1 і 2 ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім цього, Шевченківським районним судом чернівчанина неодноразово було визнано винним у вчиненні адмінправопорушень та призначено покарання у вигляді штрафу.

Попри всі профілактичні застереження від правоохоронців, кривдник продовжив знущання над матір’ю. Згідно з висновком судово-психіатричної експертизи у жінки виникли психологічні відхилення у здоров’ї, внаслідок залякувань, погроз, словесної агресії з боку сина.

Слідчі поліції Чернівецького РУП за вказаним фактом завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом скерували до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснювала Чернівецька окружна прокуратура.

Реклама

Залишити коментар