На Буковині поліціянти повідомили прикарпатцю про підозру у використанні підроблених документів

У Чернівецькому районі поліціянти викрили чоловіка, який за допомогою фальшивих документів намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. Наразі за цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

21 січня цього року на контрольно-пропускному пункті «Порубне» у селі Тереблече під час проходження митного контролю 25-річний житель Івано-Франківської області використовував документи з ознаками підробки. Протиправні дії чоловіка зафіксували співробітники відділення поліції №4 (м. Герца).

При перетині державного кордону з Румунією фігурант пред’явив для перевірки прикордонникам фальшиві документи: довідку військово-лікарської комісії і тимчасове посвідчення військового.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Документи з ознаками підробки поліціянти вилучили, направили для проведення відповідної експертизи.

Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури дізнавачі поліції повідомили чоловіку про підозру.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама

Залишити коментар