Російська армія з жовтня 2023 року втратила понад 1000 одиниць бронетехніки: британська розвідка

Розвідка Великої Британії проаналізувала втрати російських окупаційних військ у бронетехніці та здатність РФ виробляти нові одиниці.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії посилаючись на дані розвідки.

У звіті зазначається, що з 24 лютого 2022 року по 25 січня 2024 року російські сухопутні війська, ймовірно, втратили в Україні приблизно 2600 основних бойових танків і 4900 інших бойових броньованих машин. У 2023 році окупанти втратили приблизно на 40% менше техніки, ніж 2022-го.

За словами аналітиків, це може бути пов’язано з тим, що війна набула більш позиційного характеру, а окупаційні війська РФ значну частину року перебували в обороні.

З початку жовтня 2023 року, коли окупанти активізували наступальні дії на сході України, їхні втрати у бронетехніці почали зростати. За цей період сухопутні війська РФ, ймовірно, втратили до 365 основних бойових танків і 700 бойових броньованих машин, але захопили лише незначні території.

“Однак Росія, ймовірно, може виробляти щонайменше 100 основних бойових танків на місяць, а отже, зберігає здатність замінити втрати на полі бою і продовжувати наступальну активність на такому рівні в найближчому майбутньому”, – йдеться у повідомленні.

Реклама

Залишити коментар