Поліцейські за фактами вчинення шахрайств відносно буковинців розпочали кримінальні провадження

Лише учора псевдобанкіри, під приводом захисту карткових рахунків, ошукали двох жителів Чернівців та заволоділи понад 95 тисячами гривень. Ще одна жителька краю втратила майже 20 тисяч гривень намагаючись отримати соціальну виплату. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

25 січня до Чернівецького РУП звернулася 63-річна місцева жителька, яка повідомила, що їй зателефонував невідомий та представився співробітником служби безпеки банку. Під час розмови, псевдобанкір запропонував захистити банківський рахунок жінки. Чернівчанка надала співрозмовнику конфіденційну інформацію і таким чином шахрай заволодів майже 32 тисячами гривень жінки.

За аналогічною шахрайською схемою, цього ж дня аферист ошукав 26-річного жителя Чернівців. Невідомий співрозмовник, увійшовши в довіру до чернівчанина, дізнався реквізити та конфіденційну інформацію його банківського рахунку. В результаті чого псевдобанкір незаконно заволодів 64 тисячами гривень чоловіка.

Також цього дня з повідомленнями про шахрайство до правоохоронців звернулася 52-річна жителька Лужан. Заявниця в соціальній мережі побачила оголошення про можливість отримати соціальну грошову допомогу, перейшла за посиланням та ввела реквізити своєї картки. Внаслідок чого з її банківського рахунку зникло майже 20 тисяч гривень.

Співробітники поліції Чернівецької області за фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, розпочали кримінальні провадження, передбачені частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар