У МОН визначили дату НМТ у 2024 році

Міністерство освіти і науки назвало дату проведення Національного мультипредметного тесту. Основна і додаткова сесії відбудуться з 14 травня до 19 липня. Цьогоріч вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів, три з яких визначені, а один — на вибір.

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

У переліку обов’язкових предметів на НМТ буде українська мова, математика, а також історія України. У 2023 році історію України не вносили до обов’язкових, але Лісовий наголосив: “Знати та розуміти історію своєї країни, наші виклики і перемоги — це база в усі часи, а у воєнний час це також питання національної безпеки”.

Упродовж одного дня відбувається тестування одразу з чотирьох предметів. Спершу вступники протягом 120 хвилин складають українську та математику, далі дається перерва на 20 хвилин, а після цього треба пройти ще два іспити — з історії України та дисципліни на вибір.

Серед додаткових предметів — українська література, іноземні мови (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія. географія, фізика та хімія.

Міністр пояснив, що така модель дає можливість вступникові з’явитися в пункті тестування лише один раз. За його словами, особливо це актуально для тих, хто змушений їхати для складання НМТ до сусіднього населеного пункту. Окрім того, що більше сесій, то більша ймовірність потрапити на повітряну тривогу, додав Лісовий.

Також він зазначив, що приносити воду й пити її під час тестування можна, але пляшку потрібно залишити на столі з особистими речами, щоб не пролити рідину на комп’ютер.

Реклама

Залишити коментар