У Чернівцях за клопотанням слідчих поліції суд арештував чоловіка за викрадення майна

Минулого року у грудні до поліції надійшло повідомлення від 60-річної жінки про те, що з кімнати, яку вона орендує у чернівчанина, зник мобільний телефон її сина. Вартість майна становить майже 5 тисяч гривень. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, встановили особу порушника, затримали його та повідомили фігуранту про підозру. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У результаті проведених поліцейських заходів працівники слідчо-оперативної групи Чернівецького районного управління поліції встановили особу крадія майна. Правоохоронці з’ясували, що ним виявився 39-річний неодноразово засуджений за вчинення майнових злочинів чернівчанин. Чоловік здавав в оренду кімнату у своєму будинку внутрішньо переміщеним особам.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили: скориставшись відсутністю цих людей, власник помешкання двічі викрадав мобільний телефон і здавав його до ломбарду. Уперше на прохання заявниці чернівчанин викупив майно за її ж гроші. Пізніше жінка попросила орендатора переслати через пошту цей телефон її чоловікові, який наразі проживає в іншій області, бо самостійно пересуватися не могла. Однак чернівчанин знову здав його до ломбарду, не виконавши прохання жінки. Отриманими коштами з ломбарду чоловік двічі розпорядився на власний розсуд.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.

Відтак – суд обрав 39-річному чернівчанину, неодноразово засудженому за скоєння крадіжок, шахрайств та грабежів, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо: відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили відповідальність за вчинення крадіжок, що в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких злочинів.

Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар