У Чернівцях оперативники затримали рецидивіста, який впродовж однієї доби незаконно заволодів двома автомобілями

Працівники поліції Буковини оперативно встановили особу зловмисника та місцезнаходження викрадених мікроавтобусів. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні вказаних злочинів та обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 24 січня, із заявою до поліції звернувся 65-річний житель Чернівців. Чоловік розповів поліцейським, що невідома особа заволоділа його автомобілем “Mercedes-Benz Vito”, який був припаркований біля будинку за місцем проживання.

Також, цього дня 42-річний чернівчанин зателефонував на спецлінію “102” та повідомив про угон його мікроавтобуса “Mercedes-Benz Sprinter”.

Для з’ясування обставин злочинів та розшуку викрадених транспортних засобів на місця подій одразу ж виїхали співробітники карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області, слідчо-оперативна група Чернівецького райуправління поліції та патрульні поліцейські.

Правоохоронці здійснили низку оперативно-розшукових заходів, за результатами яких швидко встановили особу правопорушника та місцезнаходження викрадених автомобілів. Співробітники поліції з’ясували, що до скоєного причетний раніше судимий за вчинення аналогічного злочину 29-річний місцевий житель.

Поліцейські затримали зловмисника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За вказаними фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження за частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Зловмиснику за скоєне загрожує до восьми років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар