На Буковині поліціянти повідомили про підозру чоловіку у невиконанні судового рішення

Поліціянти встановили, що 27-річний буковинець систематично і умисно не виконував постанову суду, згідно з якою його позбавили права керувати транспортними засобами. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування співробітники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції встановили, що 27-річний житель села Шипинці не виконує рішення суду. Правоохоронці з’ясували, що у травні минулого року, відповідно до постанови Шевченківського районного суду Чернівців, буковинця було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Попри постанову суду, яка набрала законної сили, порушник знову продовжував керувати автомобілем та порушувати Правила дорожнього руху. Співробітники поліції у грудні минулого року задокументували ще два адміністративні правопорушення за цією ж статтею КУпАП. Згідно з постановою Садгірського районного суду чоловіка було визнано винним у вчиненні адмінправопорушення та накладено стягнення у розмірі 51 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років.

Однак чоловік продовжив умисно не виконувати рішення суду та 11 січня поточного року, керуючи автомобілем «Volkswagen Golf», за порушення Правил дорожнього руху його зупинив поліцейський офіцер громади, який виніс відносно кермувальника постанову про адмінправопорушення за ч. 5 ст. 121 КУпАП.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар