У росії планують арештувати майно та фінансові активи критиків так званої “сво”

22 січня 2024 року російська Держдума або нижня палата обговорила законопроект про арешт фінансових активів, у тому числі майна, росіян, які відкрито критикують російських військових і “спеціальну військову операцію”.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії посилаючись на дані розвідки.

На даний момент уже кілька видатних російських письменників і музикантів були засуджені за останні місяці за критику війни.

У липні 2022 року президент росії путін схвалив поправки до “Закону про іноземних агентів” 2012 року, який набув чинності 1 грудня 2022 року. Цей закон широко використовувався для репресій проти опонентів режиму.

За даними російського правозахисного агентства “ОВІД-Інфо”, у 2023 році «іноземними агентами» було визнано 217 осіб та організацій. Станом на 3 листопада 2023 року, за даними Міністерства юстиції росії, загальний список “іноземних агентів” становив 707. “Іноземні агенти” включають незалежні російські ЗМІ та правозахисні організації, багато з яких були змушені працювати за межами росії. .

Це законодавство, швидше за все, має на меті стримати та змусити замовкнути антивоєнну опозицію. Цей нещодавній законопроект у поєднанні із заходами щодо іноземних агентів, ймовірно, має на меті повністю обмежити критику війни.

Реклама

Залишити коментар