Перед судом постане чернівчанин, який організував незаконний трансфер українця за 5000 євро

На Буковині правоохоронці задокументували протиправну діяльність 29-річного жителя обласного центру, який організував нелегальне переправлення чоловіка призовного віку до сусідньої країни. Наразі поліцейські зібрали достатню кількість доказів вини фігуранта і скерували обвинувальний акт відносно нього для розгляду до суду. Відповідно до санкції статті, порушнику загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

У липні минулого року у селі Корчівці поліцейські спільно з прикордонниками викрили чернівчанина, який за гроші намагався посприяти у перетині державного кордону 24-річному чоловіку.

Під час досудового розслідування співробітники відділення поліції № 5 (Глибока) ЧРУП з’ясували, що організатор вступив у попередню змову із “провідником” через державний кордон, знайшов потенційного “клієнта” та отримав за це кошти. Знаючи добре місцевість, “провідник” вказав жителю Донецької області маршрут через ліс до кордону Республіки Румунія. Свої “послуги” організатор оцінив у 5000 євро. За 200 метрів до розмежування кордону порушники були затримані прикордонним загоном.

Під процесуальним керівництвом Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт для розгляду до суду.

Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Також матеріали кримінального провадження щодо “провідника” слідчі поліції Буковини скерували до суду ще у вересні минулого року.

Реклама

Залишити коментар