Зеленський внесе до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 22 січня, заявив, що внесе до Верховної ради законопроєкт щодо множинного громадянства.

Про це Зеленський сказав у привітанні з нагоди Дня Соборності.

“Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства”, — розповів Зеленський.

Документ дозволить мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора.

Мова йде про всіх тих, хто примусово залишив рідну землю під час різних етапів еміграції та потрапив до Європи, США, Канади, країн Азії та Латинської Америки. Це охоплює всіх, хто, незважаючи на відстань у сотні чи тисячі кілометрів від рідної землі, активно допомагає Україні.

“Іноземні добровольці, які стали на захист України, усі, хто воює за свободу України, як за рідну Батьківщину. І Україна стане для них такою. Для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, соборної, єдиної України”, — сказав президент.

Він додав, що українці б’ються за право бути українцями. І відповідне рішення – один з елементів такої свободи, одна з можливостей реалізації такого права. Права бути українцем.

Реклама

Залишити коментар