Чернівецькі митники завадили ввезенню в Україну більше ніж двох з половиною тонн незадекларованих овочів

Так, в зону митного контролю МАПП “Порубне-Сірет” Чернівецької митниці 12.01.2024 року в’їхав вантажний автомобіль марки “Volvo”з напівпричепом марки “FRUEHAUF” під керуванням громадянина Туреччини – водія турецької фірми перевізника.

Про це повідомили у Чернівецькій митниці.

Згідно поданих до митного контролю товаросупровідних документів у вказаному транспортному засобі переміщувлись 3160 ящиків свіжих овочів, загальною вартістю 22984,5 долари США.

Посадовими особами Чернівецької митниці, спільно із співробітниками Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями миних правил Державної митної служби України, прийнято рішення про проведення повного митного огляду товару, який знаходиться у вантажному приміщенні вищевказаного транспортного засобу.

За результатами огляду встановлено, що у транспортному засобі переміщувався товар, кількість і вартість якого не відповідає відомостям, зазначеним у товаросупровідних документах. Відтак, громадянин Туреччини вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України більше ніж двох з половиною тонн свіжих овочів з приховуванням від митного контролю шляхом поданням митному органу як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві відомості щодо кількості товару та його вартості.

Відносно вказаного громадянина запроваджено справу про порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Овочі загальною вагою 2610 кг, вартість яких становить 144 000 грн., тимчасово вилучено на склад митниці.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар