У Чернівецькій області шахраї ошукали двох місцевих жительок

Під приводом отримання соціальної допомоги аферисти виманили у 56-річної жительки Вижниці майже 32 тисячі гривень, а 44-річна жителька Дністровського району перерахувала недобросовісному продавцю 160 тисяч гривень за мінітрактор. Правоохоронці вкотре наголошують громадянам не довіряти незнайомцям, щоб не потрапити до «лап» шахраїв. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 10 січня, до Вижницького районного відділу поліції звернулася 56-річна жителька міста Вижниця, яка повідомила, що стала жертвою шахрайства. Заявниця розповіла поліціянтам, що в соціальній мережі Інтернет побачила оголошення про можливість отримати соціальну грошову допомогу. Жінка перейшла за посиланням, ввела персональні дані та реквізити банківської картки. В результаті чого буковинка отримала сповіщення про перерахування майже 32 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Також цього дня з повідомленням про шахрайство до відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського райвідділу поліції звернулася 44-річна жителька села Вашківці. Жінка розповіла правоохоронцям, що мала намір купити мінітрактор «DongFeng», оголошення про продаж якого побачила на одній інтернет платформі. Буковинка зв’язалася з нібито «продавцем», який наполягав на передоплаті за сільськогосподарську техніку. Надалі жінка власноруч перерахувала 160 тисяч гривень на рахунок вказаний аферистом. Однак, після переказу коштів зв’язок з псевдопродавцем обірвався, а буковинка так і не отримала мінітрактор.

За обома фактами шахрайств співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліціянти Буковини закликають громадян, не переходьте за сумнівними посиланнями та в жодному разі не розголошуйте конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків.

Під час здійснення покупок в мережі Інтернет надавайте перевагу післяплаті. Не здійснюйте платіжних операцій за вказівками невідомих. Якщо є можливість, краще зустріньтеся з продавцем та обговоріть умови купівлі-продажу.

Реклама

Залишити коментар