Правоохоронці викрили осіб, які на схемі з працевлаштуванням осіб з “інвалідністю” відмили понад 200 млн грн

Незаконно користуючись пільгами, зловмисники отримували мільйонні доходи шляхом ухилення від сплати податків і безпідставного відшкодування ПДВ з держбюджету. Всього таким чином вони намагалися отримати з держбюджету 1,3 млрд гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Оперативники кримінальної поліції Національної поліції України спільно з працівниками Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора припинили діяльність 15 підприємств. Встановлено, що група осіб створила низку фіктивних підприємств для легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Для отримання пільг з оподаткування на ці підприємства були формально працевлаштовані особи з інвалідністю – до жодної діяльності вони не залучалися. 

Протягом 2021-2023 років підозрювані за допомогою цієї схеми безпідставно отримали з держбюджету відшкодування ПДВ на суму 200 млн гривень. Водночас всього до відшкодування було заявлено 1,3 млрд гривень. 

Поліцейські провели понад 20 обшуків за місцями проживання фігурантів. Вилучено документацію, грошові кошти, комп’ютерну техніку.

Триває досудове розслідування. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинена організованою групою або в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар