Понад 4,5 млн грн компенсацій за працевлаштування безробітних отримали роботодавці на Буковині

У 2023 році майже 200 роботодавців Чернівецької області скористалися компенсаційними програмами обласної служби зайнятості. Майже 150 безробітних працевлаштовані з наданням компенсацій, а роботодавці отримали понад 4,6 млн грн.

Про це повідомила під час брифінгу в Чернівецькій ОВА директорка Чернівецької обласної служби зайнятості Любов Кожолянко.

“Однією з найпотужніших та дієвих компенсацій для роботодавців є компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Впродовж 2023 року такою компенсацією скористалися майже сотня роботодавців за працевлаштування 300 внутрішньо переміщених осіб та отримали понад 3,5 млн гривень” – зазначила очільниця служби зайнятості.

Наприкінці минулого року запрацювала нова компенсаційна програма за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Для людини з інвалідністю І групи ця компенсація складає 106,5 тисяч, а для ІІ групи – 71 тисяч гривень. Головною умовою є те, що людина повинна надати висновки про її роботоспроможість.

Окрім того існують і інші компенсаційні програми, які передбачають повну або часткову компенсацію єдиного внеску або мінімальної заробітної плати за працевлаштування безробітних вразливих категорій. Зокрема, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю або передпенсійного віку, одного з батьків, хто виховує дитину до 6 років або дитину з інвалідністю, а також молодь на перше робоче місце. Більше подробиць можна дізнатись на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості.

Реклама

Залишити коментар