Глава Мінцифри розповів, як працюватиме цифровий рекрутинг до ЗСУ

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні розробляють проєкт для цифрового рекрутингу до лав ЗСУ, який полягатиме в пошуку операторів дронів.

Він зазначив, що Мінцифри перебувають на фінальному етапі проєкту. Наразі запустили декілька бета-тестувань з бригадами, які шукають пілотів-операторів для роти ударних дронів.

“Зараз тестуємо процес, наскільки є зворотній зв’язок від охочих вступити до лав ЗСУ”, — зауважив міністр в ефірі телемарафону.

Федоров розповів, що мета проєкту — це пояснити охочим, ким вони можуть стати, якою буде зарплата, скільки триватиме навчання, які будуть бойові задачі тощо.

“Складно запустити цей проєкт, бо потрібно перебудовувати систему. Систему, де немає ТЦК, де по суті розповідається про можливості, переваги й досвід, який буде”, — додав він.

Раніше Міністерство оборони України прогнозувало «відчутну позитивну динаміку» щодо кількості залучених до Сил оборони у найближчі місяці за допомогою рекрутингу.

13 листопада Міністерство оборони розпочало проєкт рекрутингу в ЗСУ, підписавши договір із рекрутинговою агенцією Lobby X. У відомстві заявили, що проєкт дасть змогу людині обрати конкретний підрозділ та посади, де її цивільний досвід може принести найбільшу користь.

Усього до кінця 2023 року Міноборони уклало угоди із чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики для публікації вакансій в Силах оборони. Це Lobby X, Work.ua, Robota.ua та OLX Україна.

У грудні у Міноборони пояснили, що рекрутинг не скасовує процес мобілізації до Збройних Сил України та не заміняє призов.

Реклама

  • Питання які потребують відповіді…
    Чому армія це не тільки люди в військовій формі?
    Які принципи армії світлих душею людей і чому вони важливі для українців?
    Що таке Армія Прави і як вона пов’язана з арміями Мирськими?
    Через що темні війська є принциповими ворогами людського і Божого?..
    Стаття, яку варто прочитати в інтернеті – «ЯК РОЗУМІЛИ СЛОВО “АРМІЯ” НАШІ ПРЕДКИ?» –
    https://uamodna.com/articles/yak-rozumily-slovo-armiya-nashi-predky/

Залишити коментар