В Україні працюють вже 12 596 «пунктів незламності»: у Мінвідновлення нагадали, як їх знайти

В Україні вже працюють 12 596 «пунктів незламності», ще понад 700 готові до відкриття у разі необхідності.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зазначається, що під час засідання Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи «пунктів незламності» команда міністерства провела перевірку статусу їх готовності до прийому населення.

“Ми системно працюємо над тим, аби у випадку кризових ситуацій люди могли вільно скористатися «пунктами незламності», знайти світло, воду, тепло та доступ до інтернету. 7-9 січня у низці областей України очікується приріст снігового покриву до 30 см, ожеледь, налипання мокрого снігу, в окремих областях зниження нічної температури до 25° морозу. Така потреба може виникнути найближчим часом, адже прогнозуються похолодання. Ми збираємося, аби розуміти наскільки готові пункти, які вже працюють. Перевіряємо наявність всього функціоналу та комплектацію”, – прокоментував віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков

Також повідомляється, що міністерство у 2023 році перевиконало план із кількості необхідних «пунктів незламності», таким чином забезпечивши необхідну їх кількість для кожної області.

Крім того, у застосунку «Дія» доступна карта «пунктів незламності». Її можна завантажити і тоді вона буде доступна в офлайн форматі, навіть коли буде відсутній зв’язок та інтернет.

У Мінвідновлення зауважили, що з міркувань безпеки геолокації пунктів не відображаються в Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та частково Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській і Миколаївській областях.

Реклама

Залишити коментар