Є суттєві зрушення, які дозволять прискорювати обміни полоненими – Юсов

Завдяки, зокрема, і останньому обміну, є суттєві зрушення, які дозволять прискорювати обміни полоненими.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

“Сьогодні вже відбулось 49 обмінів, у рамках яких додому повернулось 2828 українців. Далі буде ще. Завдяки, у тому числі і останньому обміну є суттєві зрушення, які дозволять далі прискорювати подібні речі”, – сказав Юсов. 

Він наголосив, що обміни військовополоненими залежать від обох сторін, тому позиція держави-агресора також має значення. 

Представник ГУР зауважив, що процес обміну блокується на етапі мотивації. За його словами, Україна хоче повернути своїх і використовує для цього дуже різноманітні інструменти. 

“Ми можемо згадати Медведчука (російський агент та кум путіна – ред.), якого віддали. Також Україна ініціювала створення змішаних медичних комісій спільно з Червоним Хрестом. Ініціює залучення міжнародних посередників”, – зазначив Юсов.

Він підкреслив, що разом з тим у росії також зростає невдоволення родин російських військовослужбовців, які шукають своїх безвісти зниклих в Україні. Юсов поінформував, що російські родини часто звертаються до України, як до більш відкритої держави і сторони, за офіційною інформацією.

“росія змушена на це реагувати. Починається імітація виборів. Це теж додаткові виклики. Це створює попит на продовження цього процесу. Головне для нас використати будь-які можливості для повернення наших захисників… В України є ті полонені, у поверненні яких дуже зацікавлена росія. Кількість таких осіб збільшується”, – сказав представник ГУР.

Юсов запевнив, що українська дипломатія, у тому числі закрита дипломатія, у контексті обмінного процесу і повернення наших полонених працює ефективно і в наших інтересах.

Реклама

Залишити коментар