На Буковині шахраї вчергове ошукали місцевих жителів

Порушники використовували різні схеми виманювання грошей. За вказані дії зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, у 42-річної жительки села Мала Буда нібито «співробітник банку» дізнався у заявниці персональні дані карткового рахунку та незаконно заволодів її 26 тисячами гривень.

За такою ж шахрайською схемою під приводом розблокування рахунку псевдобанкір виманив у 65-річної чернівчанки 26 тисяч гривень. Потерпіла особисто перерахувала на банківський рахунок невідомої особи гроші.

А 48-річна жителька села Мигове, під приводом позики грошей, перерахувала невідомій особі 6 тисяч гривень.

Цього ж дня, 4 січня, ще однією жертвою шахрайства стала 55-річна жителька Сторожинця. Зі слів заявниці, невідома особа, шахрайським шляхом, заволоділа 10 тисяча гривень, які були перераховані з її банківської картки.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Також громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та розголошувати свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії банківської картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv2-код.

Реклама

Залишити коментар