Суд виніс вирок головному кату “Ізоляції” Куликовському — ЗМІ

Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок коменданту донецької в’язниці “Ізоляція”, де утримували та катували українських цивільних і військових полонених, Денису Куликовському. Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляють ЗМІ.

Цю справу розглядали в закритому режимі. Проти Куликовського виступили свідчення колишніх полонених з “Ізоляції”, їх було 22 особи, які були визнані потерпілими у цій справі.

Серед тих, хто взяв участь у судовому процесі, був письменник і журналіст Станіслав Асєєв. У 2017 році його затримали в “ДНР” і відправили до “Ізоляції”, обвинувачуючи в шпигунстві, створенні екстремістської організації та публічних закликах до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності.

Суддя Євген Мартинов, який слухав справу, визнав Куликовського винним у жорстокому поводженні з військовополоненими, участі у терористичній організації та незаконному збройному формуванні. Тим не менше, його виправдали від обвинувачень у торгівлі людьми.

Суд також задовольнив два цивільних позови, внаслідок чого Куликовському слід сплатити 400 тисяч гривень і 95 тисяч гривень двом потерпілим. Сам підсудний свою провину не визнав.

Реклама

Залишити коментар