Зеленський і Сунак обговорили посилення ППО й далекобійних спроможностей ЗСУ

Президент Володимир Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком продовження оборонної співпраці з наголосом на подальшому посиленні протиповітряної оборони й далекобійних спроможностей Збройних сил України.

Про це глава держави повідомив у Фейсбуці

Під час телефонної розмови Зеленський поінформував главу британського уряду про продовження російського повітряного терору проти українських міст, зауваживши, що за останні п’ять діб загарбники випустили по Україні щонайменше 500 дронів і ракет. 

Президент висловив подяку за «суттєвий і різнобічний» внесок Британії в потужність української ППО, зокрема радарами, передовими протидроновими системами та ракетами.

У ході розмови сторони відзначили продуктивну роботу над двосторонньою угодою про безпекові гарантії для України в межах вільнюської декларації країн «Великої сімки». 

“Маємо якнайшвидше її фіналізувати”, – наголосив Зеленський.

Глава держави скоординував із Сунаком позиції щодо української Формули миру напередодні четвертої зустрічі радників у Давосі (Швейцарія).

Серед іншого, сторони обговорили також підготовку до Глобального саміту миру на рівні лідерів і спільну роботу над конкретними пунктами Формули миру.

Реклама

Залишити коментар