Керівництво рф намагається приховати статистику випадків дезертирства — Центр нацспротиву

Керівництво росії продовжує політику приховування інформації щодо злочинів різного характеру, скоєних їхніми солдатами, а також фактів, що свідчать про деморалізацію особового складу.

Про це пише Центр національного спротиву з посиланням на інформацію джерел у Брянській, Курській та Бєлгородській областях рф.

Там вказують, що рекордна кількість російських солдатів потрапила під суд за втечу зі служби. За 2023 рік понад 5 тисяч судових справ стосувалися самовільного залишення військових частин після початку мобілізації у вересні 2022 року.

Велика кількість вироків стосувалася дезертирства, а також невиконання наказів вищого командування. Таку ситуацію рф намагається приховати на всіх рівнях влади у рф, оскільки такі випадки є масовими й стосуються російських військових на тимчасово окупованих територіях сходу і півдня України.

Центр нацспротиву зауважує, що кожен може допомогти солдатам зс рф «демобілізуватися». Для цього необхідно повідомити про розташування військових баз ворога в бот ось тут.

Реклама

Залишити коментар