Український дрон Sea Baby може стріляти — Малюк

Морський дрон Sea Baby здатен не лише переносити вибухівку, але й вести вогонь, розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк “Українській правді“.

За його словами, зараз СБУ працює більш новими та досконалими поколіннями морських дронів. Їх розробляють фахівці зі спецслужби, інженери, айтівці, військові моряки, а не приватні компанії.

“Ми прагнемо вибити всі ракетоносії з української акваторії Чорного моря. А тоді звернемо увагу і на підводні човни… Росіяни вже вивели всі серйозні кораблі з Криму, але це їм не допоможе. Російського флоту в Криму не повинно бути взагалі”, — сказав Малюк, додавши, що на РФ чекають дуже неприємні сюрпризи.

Бойову частину нового покоління Sea Baby збільшили в кілька разів і довели зі 108 до 850 кілограмів вибухівки, а корпус виготовляють із непомітного для радарів матеріалу. Також СБУ має ще одна розробку — дрон-камікадзе Мамай, який доносить 450 кг вибухівки «в будь-яку точку Чорного моря».

2023 року дрони СБУ уразили ракетоносії “Самум” та “Павєл Державін”, танкер SIG, десантний корабель “Олєнєґорскій ґорняк”, пошкодили військовий буксир “Ніколай Мур” та новітній розвідувально-гідрографічний корабель “Владімір Козіцкій”.

17 липня СБУ, застосувавши дрони Sea Baby, повторно атакувала Кримський міст.

Реклама

Залишити коментар