На Буковині шахраї вчергове ошукали місцевих жителів

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам дотримуватись правил онлайн-безпеки.

31 грудня, до Чернівецького районного управління поліції із заявою про шахрайство звернулася 31-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла правоохоронцям, що отримала повідомлення від нібито фінансової установи про перевищення ліміту на картковому рахунку. Надалі чернівчанка перейшла за посиланням та ввела реквізити свого банківського рахунку. В результаті чого з її рахунку аферисти перерахували 80 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Цього ж дня із повідомленням про шахрайство до відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції звернулася 34-річна жителька села Недобоївці. Заявниця розповіла, що на одній з інтернет-платформ знайшла оголошення про продаж мотоцикла. Під час спілкування нібито «продавець» попросив у буковинки передоплату. Жінка повірила співрозмовнику та перерахувала на невідомий рахунок майже 25 тисяч гривень, після чого зв’язок з недобросовісним продавцем обірвався.

Також цього дня ще однією жертвою шахрайської схеми став 25-річний житель села Великий Кучурів. Внаслідок протиправних дій аферистів з рахунку чоловіка зникло майже 13 тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти наголошують буковинцям на дотриманні правил онлайн-безпеки, щоб захистити свої кошти від аферистів:

• не розголошуйте своїх персональних даних і конфіденційної інформації про банківські рахунки;

• не переходьте за сумнівними посиланнями;

• не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;

• не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Будьте пильними та не дайте шансу шахраям себе ошукати!

Реклама

Залишити коментар