Шахраї ошукали буковинців на понад 55 тисяч гривень

Жертвами аферистів стали жителі Чернівецького та Дністровського районів. За фактами незаконного заволодіння коштами громадян співробітники поліції Буковини проводять досудові розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

29 грудня, Чернівецького районного управління поліції із заявою про шахрайство звернулася 34-річна жителька села Верхні Петрівці. Заявниця розповіла правоохоронцям, що їй зателефонував невідомий та представився працівником одного із банків. Під приводом збільшення ліміту на банківському рахунку, псевдобанкір дізнався необхідну конфіденційну інформацію. Надалі з банківського рахунку буковинки зникло 33 тисячі гривень. 

Цього ж дня до працівників поліції звернувся 23-річний житель села Кадубівці, якого ошукали недобросовісні продавці. Заявник повідомив поліціянтам, що в одній соцмережі знайшов оголошення про продаж дров за мінімальною ціною. Буковинець звʼязався з «продавцем» та перерахував на наданий банківський рахунок передплату у сумі 11 100 гривень, проте бажаний товар так і не отримав.

25-річну жительку Дністровського району аферисти ошукали під приводом підтвердження отримання посилки в одному із поштових відділень. Зловмисники надіслали буковинці смс з посиланням, перейшовши за яким, вона ввела конфіденційну інформацію банківського рахунку. Після виконаних дій з рахунку заявниці зникло понад 5 тисяч гривень.

63-річний житель села Камʼянка розповів правоохоронцям, що виявив на своїй банківській картці відсутність 6000 гривень. Зі слів потерпілого, кошти були перераховані на невідомі рахунки.

За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції Буковини внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Працівники поліції Буковини закликають жителів краю бути обережними. Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців спілкуючись через телефон, а також за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії пластикової картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv/cvv2 коди.

Також правоохоронці застерігають краян не довіряти продавцям в інтернеті. Під час онлайн-покупок почитайте відгуки на сторінці, перевірте контактний номер через мобільні застосунки, візьміть за правило «не здійснювати передоплат».

Реклама

Залишити коментар