У кремлі розглядають інспірацію «регіональних розколів» для руйнування єдності в Україні — ГУР

Наближені до кремля аналітики підготували пропозиції вищому військово-політичному керівництву рф для «ефективнішого» продовження війни проти України у 2024 році. Серед пропозицій — інспірація розколів за регіональним принципом.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

За даними розвідників, у кремлівських «мозкових центрах» констатували, що в Україні не буде протестів, а суспільний консенсус та стабільність залишаються попри нібито «появу внутрішньополітичних суперечностей».

За даними ГУР, зруйнувати єдність всередині України пропонують шляхом проведення декількох гібридних підривних кампаній поряд із продовженням інтенсивних бойових дій. Серед ключових цілей цих заходів:

  • дискредитація процесу мобілізації;
  • сприяння масштабному відтоку населення з України;
  • інспірація розколів за регіональним принципом.

За даними розвідки, пропонується поширення наративів: «Південь та схід воюють за інтереси бандерівців», «Галіція без сепаратистів уже давно б вступила в ЄС», «у Києві не мобілізують — всі гуляють та веселяться».

Водночас кремлівські аналітики вважають, що всередині України не залишилось політичних сил, здатних змінити вектор розвитку держави, а кількість тих, хто колись був симпатиком «русского мира», катастрофічно впала, пише ГУР.

Реклама

Залишити коментар