Шахраї ошукали буковинців на суму майже 70 тисяч гривень

Впродовж минулої доби співробітники поліції Чернівецької області зареєстрували чотири звернення громадян про шахрайські дії. Буковинські поліціянти вкотре нагадують мешканцям краю про необхідність бути пильними та остерігатися аферистів, які в будь-який шахрайський спосіб намагаються виманити кошти у громадян.

27 грудня, до Чернівецького районного управління поліції із заявою про шахрайство звернулася 35-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла правоохоронцям, що на одній з інтернет-платформ знайшла оголошення про оренду квартири. Під час спілкування нібито «рієлтор» попросив у буковинки передоплату, щоб забронювати квартиру. Надалі чернівчанка перерахувала на вказаний рахунок 9 тисяч гривень, після чого зв’язок з псевдорієлтором обірвався.

Цього ж дня із повідомленням про шахрайство до поліціянтів звернулася 60-річна мешканка села Стара Жадова. Заявниця розповіла, що в одній із соцмереж знайшла оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла за посиланням та ввела конфіденційні дані свого банківського рахунку. Надалі з її картки зникло 8 600 гривень.

Жертвою аналогічної шахрайської схеми став 64-річний житель обласного центру. Внаслідок протиправних дій шахраїв чоловік втратив понад 21 тисячу гривень.

Також в пастку до аферистів потрапила 41-річна жителька міста Вашківці. Жінка розповіла правоохоронцям, що їй зателефонував невідомий та представився співробітником служби безпеки банку. Під час розмови, псевдобанкір повідомив буковинці, що її банківський рахунок заблоковано та запропонував свою допомогу. Вона довірилася та назвала співрозмовнику конфіденційну інформацію і таким чином шахрай заволодів 30 500 гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти наголошують буковинцям на дотриманні правил онлайн-безпеки, щоб захистити свої заощадження від шахраїв:

• не розголошуйте своїх персональних даних і конфіденційної інформації про банківські рахунки;

• не переходьте за сумнівними посиланнями;

• не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;

• не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Реклама

Залишити коментар