Корабель “Новочеркаськ” ВМС росії знищено після українського удару: розвідка Британії

25 грудня 2023 року десантно-десантний корабель-танк (LST) “Новочеркаськ” ВМС Росії був повністю знищений після українського удару, перебуваючи поруч у порту Феодосії, на південному узбережжі окупованого Росією Криму.

Про це повідомляється у звіті британської розвідки.

Дані з відкритих джерел свідчать про те, що, швидше за все, судно перевозило вибуховий вантаж, коли воно зазнало удару, що спричинило сильний вторинний вибух.

Через цей інцидент кількість велико-десантних кораблів, які Росія втратила з моменту вторгнення, досягла трьох: “Саратов” затонув 24 березня 2022 року, тоді як “Мінськ” був функціонально знищений у сухому доку 13 вересня 2023 року. Два додаткових велико-десантних кораблі, ймовірно, були пошкоджені.

Росія, ймовірно, планувала використати свої сили велико-десантних кораблів для проведення значних десантних нападів під час вторгнення, і вона подвоїла кількість цих суден у Чорному морі під час нарощування війни.

Оскільки війна затягнулася, кораблі стали частіше використовуватися для забезпечення матеріально-технічної підтримки. Це важлива роль, оскільки вона посилює життєво важливе та відносно крихке автомобільне та залізничне сполучення Кримського мосту, який з’єднує Крим із Росією.

Реклама

Залишити коментар