Зеленський призначив нового уповноваженого Антимонопольного комітету

Президент Володимир Зеленський призначив нового державного уповноваженого Антимонопольного комітету України (АМКУ). Ним став Денис Клюшников.

Про це йдеться в указі президента №852/2023.

З листопада 2019 року Клюшников був заступником голови Донецької обласної державної адміністрації (ОДА). Перед цим від 2018-го він працював в органах Генеральної прокуратури України, обіймав посади слідчого, старшого слідчого та прокурора.

Зазначимо, що теперішнім очільником АМКУ є колишній начальник Клюшникова — ексглава Донецької ОДА Павло Кириленко. Його призначили на цю посаду у вересні цього року.

Народився Клюшников у 1978 році в Іловайську Донецької області. Він закінчив Донецький державний інститут здоров’я, фізичного виховання і спорту за спеціальністю «Олімпійський і професійний спорт», а пізніше здобув кваліфікацію юриста у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

До призначення в Генпрокуратуру Клюшников працював в органах прокуратури Донецької та Київської областей.

22 грудня на сайті Офісу президента зʼявився указ про звільнення Максима Сандиги з посади державного уповноваженого АМКУ, хоч призначення було лише 4 дні до того. 

Проте згодом з’ясувалося, що Сандигу перевели на нову посаду: він став заступником голови Антимонопольного комітету України — державним уповноваженим.

Перед Сандигою з жовтня 2019 року на посаді державного уповноваженого АМКУ був Сергій Тищик, але президент його звільнив цьогоріч у вересні.

Реклама

Залишити коментар