На українському кордоні зафіксували пік пасажиропотоку перед Різдвом

У суботу, 23 грудня, державний кордон України перетнула понад 141 тисяча осіб.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

“За передріздвяний тиждень український кордон перетнули понад 750 тис. осіб, з яких більшість – майже 394 тис. осіб – на в’їзд в Україну. Найбільше охочих перетнути кордон зафіксовано у передріздвяну суботу. Загалом 23 грудня державний кордон перетнуло більш як 141,5 тисячі осіб, при цьому майже 80 тис. осіб – на українсько-польській ділянці”, – ідеться у повідомленні.

Як зазначили у ДПСУ, це один з найвищих показників пасажиропотоку через державний кордон після початку повномасштабного російського вторгнення. Для прикладу, у 2022 році за добу перед Святвечором держкордон перетнуло на 19,2 тис. осіб менше.

У ДПСУ уточнили, що безпосередньо напередодні Різдва пасажиропотік скоротився, але все ще залишається високим. Так, 24 грудня на кордоні було оформлено понад 111 тисяч осіб, з яких понад 66 тисяч – на в’їзд.

“Зважаючи, що зараз в багатьох країнах, де тимчасово проживають українці, тривають різдвяно-новорічні канікули, кількість людей, які перетинають кордон, може залишатися високою”, – підкреслили прикордонники.

Найбільший пасажиропотік фіксують у пунктах пропуску на кордоні з Польщею.

У ДПСУ рекомендують мандрівникам, за можливості, прокладати маршрути через пункти пропуску, які менше завантажені.

Наявність черг перед пунктами пропуску можна відстежувати на сторінці Держприкордонслужби у Телеграмі, сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Фейсбуці, а також на ресурсах, де висвітлюється відповідна інформація на території суміжних країн.

Реклама

Залишити коментар