Польські фермери призупинять протести на одному з КПП

Польські фермери з організації Підкарпатське ошукане село, які блокують прикордонний пункт Медика — Шегині, 24 грудня призупинять свою акцію протесту.

Про це заявив лідер організації Роман Кондров, повідомляє RMF FM.

Кондров зазначив, що протести буде призупинено з 8 ранку неділі, 24 грудня, до 2 або 3 січня 2024 року. Він повідомив, що якщо він отримає письмову заяву від прем’єр-міністра Польщі про те, що їхні вимоги виконані, то протест, ймовірно, не буде відновлений.

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський запевнив, що їхні вимоги будуть виконані, але «на це потрібен час».

Він додав, що кошти на виконання деяких вимог передбачені в державному бюджеті, який наразі перебуває на стадії розгляду.

Фермери з Підкарпатського ошуканого села почали блокувати КПП у Медика — Шегині 23 листопада. Вони вимагали, зокрема, субсидій на кукурудзу, додаткових грошей на кредити ліквідності та збереження сільськогосподарського податку на поточному рівні в наступному році.

На пресконференції також було повідомлено, що в Медиці було підписано угоду з фермерами з Об’єднаного села, які протестують на переході Дорогуськ — Ягодин. Документ містить такі вимоги, як припинення імпорту цукру та негайна виплата прямих субсидій.

Реклама

Залишити коментар