Ексглаву Верховного суду Князєва залишили під вартою і зменшили суму застави

У четвер, 21 грудня, Вищий антикорупційний суд залишив ексголову Верховного суду Всеволода Князєва під вартою. При цьому було зменшено суму застави — до 20 мільйонів гривень.

Про це оголосив суддя на засіданні.

Адвокати просили для Князєва більш м’який запобіжний захід, який буде не пов’язаний з утриманням Князєва під вартою. Вони назвали дві причини для цього — стан здоров’я підозрюваного та його «зразкову поведінку».

Однак ВАКС залишив ексглаву Верховного суду Князєва під вартою, хоча й зменшив розмір застави з 27 до 20 мільйонів гривень.

5 грудня ВАКС залишив Князєва під вартою до 2 лютого. Тоді було теж зменшено суму застави — до 27 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 15 травня ЗМІ повідомили, що голову Верховного суду Всеволода Князєва підозрюють в отриманні хабаря в $2,7 мільйона — це задокументували НАБУ і САП. Пізніше в САП підтвердили затримання Князєва.

Директор НАБУ Семен Кривонос назвав це найбільшим викриттям посадовця в судовій гілці влади за весь час роботи НАБУ і САП.

Пленум ВС 16 травня висловив недовіру Князєву — він втратив посаду голови суду, але залишається суддею до рішення Вищої ради правосуддя. Йому та його спільнику-адвокату повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди.

18 травня Князєва заарештували на два місяці з альтернативою застави в розмірі 107 млн грн.

26 травня пленум Верховного суду обрав новим головою Станіслава Кравченка, який був головою Касаційного кримінального суду у складі ВС.

4 жовтня НАБУ завершило слідство у справі ексголови Верховного суду Всеволода Князєва.

Реклама

Залишити коментар