Службовцям Чернівецької митниці повідомили про підозру за пропуск контрабанди електронних цигарок

За перевищення службових повноважень підозрюваним може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Викрили оборудку, до реалізації якої причетні працівники митниці, оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями. За даними слідства, працівники митного посту без належного митного оформлення та внесення відомостей про вантаж до інформаційної бази пропустили в Україну транспортні засоби. 

В результаті чого 168 тисяч електронних цигарок заїхали з Румунії і по дорозі до кордону десь «загубилися». Своїми діями митники сприяли незаконному ввезенню в Україну підакцизної продукції, внаслідок чого  було завдано збитків у якості несплати обовʼязкових платежів на суму в 42 мільйони гривень.

На підставі зібраних доказів двом головним державним інспекторам митного посту Чернівецької митниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. 

Правоохоронці повідомили про підозру службовцям Чернівецької митниці за пропуск контрабанди електронних цигарок на понад 40 000 000 гривень

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованому в м. Хмельницький (з дислокацією в м. Чернівці) за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Реклама

Залишити коментар