Залужний: Звільнені військкоми були професіоналами, мобілізацію треба повернути у попередні межі

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що мобілізацію не потрібно посилювати, а натомість повернути її в рамки, які існували раніше. На думку Залужного, обласні військові комісари, яких звільнили, були професіоналами.

Про це він сказав журналістам у кулуарах презентації Державного оператора тилу 18 грудня, передають «Інтерфакс-Україна» та «Ми-Україна».

“Що стосується питань мобілізації, її не те що треба підсилювати … Його (процес мобілізації — ред.) просто треба повернути на ті рамки, у яких він був, у яких він працював раніше”, — зазначив Залужний.

Головнокомандувач наголосив, що зараз це проблема тих військовослужбовців, які воюють на передньому краї: їх має хтось замінювати та допомагати. 

“Вони з часом залишаються сам на сам, а це зовсім неправильно”, — додав Залужний.

На запитання про те, як вплинуло звільнення обласних військкомів на ефективність мобілізації, Залужний зазначив: “Це були професіонали, вони знали, як це робити, а [тепер] їх немає”, цитує «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, у серпні президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів. Призначати на їхнє місце влада порадила офіцерів, які безпосередньо брали участь у бойових діях.

Реклама

Залишити коментар