Українські військові згортають деякі операції через брак іноземної допомоги – Тарнавський

Українські війська на передовій стикаються з нестачею артилерійських снарядів і згорнули деякі військові операції через брак іноземної допомоги.

Про це агентству Reuters заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський, передає Укрінформ.

“Існує проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими (снарядами – ред.) – це 122 мм, 152 мм. Обсяги, які ми маємо на сьогодні, недостатні, враховуючи наші потреби. Тому ми її перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які ставили перед собою, і зменшуємо їх”, – сказав він, додавши, що нестача артилерійських снарядів відчувається по всій лінії фронту, а скорочення іноземної військової допомоги впливає на стан справ на фронті.

За словами генерала, росіяни також мають проблеми з боєприпасами, проте не уточнив, які саме.

Він зауважив, що виснажені українські війська на південно-східному фронті перейшли до оборони на одних ділянках, але намагаються наступати на інших. Українським бійцям не завадили б резерви для ротації та відпочинку, наголосив Тарнавський.

“На деяких ділянках ми перейшли (до оборони – ред.), а на деяких продовжуємо наступальні дії – маневром, вогнем і просуванням вперед. І готуємо резерви для наших подальших широкомасштабних дій”, – заявив генерал, додавши, що всі бригади працюють над тим, щоб дати особовому складу трохи відпочити.

“Сьогодні маємо певні труднощі з особовим складом, який є на передовій. Так, сьогодні вони не такі свіжі, не такі відпочилі. Кожен командир повинен мати резерв. Ми маємо багаторічний досвід проведення військових операцій в зимових умовах. Логістика, евакуація та переміщення техніки і особового складу є складними”, – сказав він.

За словами Тарнавського, зимові умови – холод, погана видимість і відсутність прикриття з боку дерев, які не мають листя – є викликом для обох сторін.

росія веде наступ на сході і намагається оточити Авдіївку, за оборону якого відповідає Тарнавський. Він додав, що ситуація в місті змінюється «кожен день і кожну ніч», російські війська регулярно змінюють свою тактику, досягнувши «часткового успіху на деяких ділянках на глибині близько 1,5 – 2 км».

“Я вважаю, що ми твердо утримуємо ці лінії сьогодні. Сьогодні ворог тисне на нас своєю чисельністю. Вони ніколи не дбали і не будуть дбати про свій особовий склад”, – зауважив генерал.

Реклама

Залишити коментар