Українці вперше можуть обрати фіналіста нацвідбору на «Євробачення-2024» у «Дії»

Українці зможуть обрати додаткового — одинадцятого — фіналіста нацвідбору на пісенний конкурс «Євробачення» через опитування у «Дії».

Про це повідомило «Суспільне».

«Глядацький вибір» — одне з нововведень цьогорічного національного відбору. Одинадцятий фіналіст, обраний через «Дію», боротиметься за право представити Україну на конкурсі в Мальме.

Опитування триватиме з 15 до 21 грудня, долучитися можуть усі користувачі «Дії» від 14 років. Обрати можна буде з-поміж дев’яти виконавців: 

Щоб проголосувати, потрібно зайти в застосунок «Дія», в розділі «Послуги» обрати «Опитування» та віддати свій голос за одного з 9 кандидатів. Голосувати можна лише один раз, змінити свій вибір буде вже неможливо.

За результатами опитування буде сформовано рейтинг: якщо учасник з найбільшою кількістю голосів через вагомі причини не зможе взяти участь у фіналі, до нього пройде наступний за списком претендент. Повний перелік фіналістів буде оприлюднено до 29 грудня.

68-й пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться у травні 2024 року у шведському місті Мальме. Гранд-фінал проведуть на стадіоні «Мальме Арена» 11 травня. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник чи представниця від України, відбудуться 7 та 9 травня.

Мальме прийматиме «Євробачення» вже втретє. До цього конкурс проводили в місті у 1992 та 2013 роках, останнього року Україну представила Злата Огнєвіч із піснею Gravity. Тоді виконавиця посіла третє місце.

Реклама

Залишити коментар