Німеччина виділила Україні пакет гуманітарної допомоги

У п’ятницю, 15 грудня, Німеччина оголосила про новий пакет гуманітарної допомоги для України. Зокрема, до нього увійшли генератори, ковдри і не тільки.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Німеччини.

В оборонному відомстві нагадали, що росія продовжує атакувати цивільну інфраструктуру, зокрема енергопостачання.

“Тому федеральний уряд продовжує надавати всебічну підтримку цивільному захисту України”, — йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ Анналена Бербок заявила, що Німеччина допомагає жителям України пережити суворі холоди цієї зими.

До гуманітарної допомоги від Німеччини цього разу увійшли: генератори, ковдри, намети та акумуляторні батареї.

Міністр внутрішніх справ Ненсі Фазер також заявила, що Німеччина підтримує українську пожежну охорону, службу порятунку та боротьбу зі стихійними лихами. Планується поставка ще 500 електрогенераторів, обігрівачів, наметів і житлових контейнерів.

“Тим самим ми допомагаємо Україні продовжувати протистояти масованим атакам на енергетичну інфраструктуру і розміщувати людей”, — додала вона.

Для підтримки енергетичної інфраструктури України Федеральне агентство технічної допомоги вже придбало понад 1300 потужних електрогенераторів (до 1250 кВА) і 20 акумуляторних батарей.

Понад 800 електрогенераторів і 15 акумуляторних батарей уже передано різним партнерам в Україні. Вони використовують їх на теплових електростанціях, насосних станціях, а також у великих пекарнях і лікарнях, а також для децентралізованого постачання населення.

Для підтримки української системи охорони здоров’я Німеччина також приймає пацієнтів з України.

Реклама

Залишити коментар