У МЗС відрегували на заяви Ірану, що ХАМАС, «Хезболла» та «Ісламський джихад» нібито отримували зброю з України

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Абдоллахіян 11 грудня під час виступу на Дохійському форумі заявив, що палестинські та ліванські бойові угруповання нібито отримували зброю з України. Міністерство закордонних справ відреагувало на звинувачення.

Про це йдеться у коментарі відомства.

У своєму виступі очільник дипломатичного міністерства підтвердив надання Іраном «всілякого роду підтримки в минулому» бойовикам палестинських угрупувань ХАМАС та «Ісламський джихад», а також ліванському шиїтському бойовому угрупованню «Хезболла», стверджуючи, що така підтримка нібито відповідала нормам міжнародного права.

А от щодо постачання зброї для цих угруповань Хосейн Абдоллахіян заявив, що «одним із чорних ринків, з якого вони можуть отримати зброю, є Україна». 

“Категорично відкидаємо провокативні та безпідставні звинувачення іранського представника. Такі твердження не відповідають дійсності”, — заявили в МЗС. 

Українські дипломати наголошують, що в Україні діють прозорі механізми моніторингу отримання та використання озброєння, наданого міжнародними партнерами. Як йдеться у коментарі, це «дозволяє активно і змістовно протидіяти пропаганді та фейковим звинуваченням», зокрема таким, які поширив глава МЗС Ірану.

“Лицемірність згаданої заяви стає ще більш очевидною, якщо врахувати підтверджені прямі поставки Іраном дронів росії, які вже давно доведені реальними доказами та фактами, які Іран не хоче ані сприймати, ані бачити, попри їх абсолютну очевидність та безсумнівність”, — зазначається в повідомленні МЗС. 

Також там йдеться, що Україна неодноразово застерігала Іран, що наслідки підтримки російської агресії «значно переважають будь-яку вигоду від співпраці з рф». 

“Іран має відмовитися від своїх деструктивних дій та дотримуватися принципів і норм міжнародного права”, — резюмували у відомстві.

Реклама

Залишити коментар