Суддя Тандир отримує зарплату, перебуваючи пів року в СІЗО

Суддя Олексій Тандир, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту, отримує зарплату в Макарівському районному суді Київської області, перебуваючи пів року в слідчому ізоляторі.

Про це «Бабелю» повідомили в Територіальному управлінні Державної судової адміністрації в Київській області.

Так, з моменту аварії на блокпосту в Києві судді нараховують посадовий оклад. Він становить 63 тисячі гривень. Надбавки за вислугу років та за науковий ступінь з Тандира зняли. Їх припинили виплачувати з 2 червня 2023 року. Також йому не виплачують надбавку за адміністративну роботу – Тандир після арешту склав із себе повноваження голови суду.

Заробітна плата Тандира з надбавками становила приблизно 100 тисяч гривень. За даними управління, з березня по травень 2023 року Тандир отримав винагороду на загальну суму 305 867 гривень.

Нагадаємо, 26 травня голова Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир на Lexus ES350 за три хвилини до початку комендантської години збив на смерть 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка, який чергував на блокпосту.

Суддю затримали. 27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на його арешт. Експертиза показала, що в момент ДТП Тандир був у стані алкогольного сп’яніння.

Після аварії Тандир перебуває в СІЗО. Востаннє йому продовжили строк утримання до 25 грудня 2023 року. У Святошинському суді Києва почався процес проти нього. Тандиру загрожує до 10 років увʼязнення.

Реклама

Залишити коментар