Під час додаткового онлайн-заробітку шахраї ошукали буковинку на 130 тисяч гривень

Ще однією поширеною схемою шахрайства є “віддалена робота”. Правоохоронці закликають громадян не вірити у захмарні прибутки та не перераховувати кошти на невідомі рахунки.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 12 грудня, до відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького райуправління поліції звернулася 36-річна жителька села Тарашани, яка стала жертвою шахрайства. Заявниця розповіла поліцейським, що невідома особа в одному месенджері, під приводом надання заробітку-онлайн, заволоділа її коштами. Жінка повірила у можливість отримання прибутку від інвестицій та власноруч перерахувала 130 тисяч гривень на невідомі банківські рахунки.

За вказаним фактом незаконного заволодіння коштами буковинки шахрайським шляхом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці рекомендують не спокушатися на вигідні умови так званих онлайн-заробітків. Не довіряйте обіцянкам захмарних прибутків. Перевірте «роботодавців» через пошукові запити в Інтернеті. Та в жодному випадку не перераховуйте гроші на невідомі рахунки.

Реклама

Залишити коментар