Буковинця засудили до 9 років позбавлення волі за зберігання 20 кг канабісу

За апеляційною скаргою  прокурорів Чернівецької обласної прокуратури 49-річного жителя Чернівецького району  визнано винним у придбанні та зберіганні з метою збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Про це повідомили у Чернівецькій обласній прокуратурі.

Вироком Чернівецького апеляційного суду йому призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі.

Кримінальне правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних речовин чоловік вчинив у  листопаді 2021 року. Він придбав та зберігав на території приватного домогосподарства наркотичну речовину рослинного походження з метою одержання прибутку від її подальшої реалізації.

Під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання правоохоронці виявили та вилучили пластикові бочки та поліетиленові пакети з канабісом.   Маса вилученої продукції сягала близько 20 кг. 

З огляду на скоєне обвинуваченим кримінальне правопорушення прокурор наполягав на покаранні, співмірному з тяжкістю скоєного. Однак суд першої інстанції перекваліфікував дії фігуранта справи з придбання та зберіганні з метою збуту наркотичного засобу в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України) на більш м’яку статтю, а саме, незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів в особливо великих розмірах, без мети збуту  (ч. 3 ст. 309 КК України) та призначив покарання – 7 років позбавлення волі.

Цей вирок Чернівецька обласна прокуратура оскаржувала як в апеляційному, так і касаційному порядку. Верховний Суд відправив справу на новий апеляційний розгляд за результатами якого позицію сторони обвинувачення підтримано повністю – громадянина засуджено за ч. 3 ст. 307 та призначено  суворіше покарання.  

Реклама

Залишити коментар