На Буковині поліцейські у складі рейдових груп перевірятимуть законність продажу ялинок

Спільно з працівниками Державного агентства лісових ресурсів України поліцейські ГУНП в Чернівецькій області здійснюватимуть перевірки підприємців щодо законності перевезення та реалізації хвойних дерев напередодні новорічних свят. Правоохоронці застерігають: незаконна порубка чи перевезення деревини без відповідних документів карається чинним законодавством. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

На території Буковини тривають заходи, спрямовані на попередження та виявлення правопорушників у сфері природокористування. У рамках проведення профілактичних рейдів представники мобільних груп перевірятимуть у громадян, які здійснюють перевезення та продаж ялинок,  наявність дозвільних документів на здійснення діяльності.

Поліцейські нагадують: реалізація незаконно зрізаних ялинок у невстановлених місцях є порушенням законодавства. Зокрема, продаж ялинок дозволяється лише за наявності чіпу зі штрих-кодом, що містить інформацію про те, де виросло дерево. Крім того, продавці повинні мати товаротранспортну накладну та спеціальний дозвіл органів місцевого самоврядування на їх продаж.

При виявленні правопорушень поліцейські складатимуть адміністративні протоколи за статтею 160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях) та статтею 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – накладення штрафу від однієї тисячі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративних правопорушень.

Реклама

Залишити коментар