На 165 тисяч гривень шахраї ошукали буковинців: поліцейські розпочали кримінальні провадження

Протягом минулої доби на спецлінію “102” надійшли повідомлення від жителів Чернівецького та Дністровського районів про вчинення проти них шахрайських дій. Поліцейські встановлюють особи зловмисників та розпочали кримінальні провадження за фактами правопорушень. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, у 34-річної чернівчанки шахрай під приводом купівлі товару через одну із соціальних мереж, виманив гроші. Вона особисто перерахувала незнайомцю на банківську картку понад 10 тисяч гривень. Товар заявниця не отримала, а  потенційний продавець більше не виходить на зв’язок. 

Цього ж дня 51-річна місцева жителька надіслала 100 тисяч гривень “іноземцю” для його приїзду в Україну. 

46-річний  житель села Репужинці також перерахував 7300 гривень невідомій особі, яка зламала його акаунт у соцмережі. Під приводом отриманих персональних даних невідома особа незаконно заволоділа 22 тисячами гривень.

Також учора 56-річна жителька села Грушівці під приводом розблокування онлайн-застосунку, перейшовши за посиланням, добровільно надала доступ до свого облікового запису «псевдобанкірам», які здійснили переказ на іншу картку понад 10 тисяч гривень.

53-річна жителька Сторожинця під приводом отримання фінансової допомоги, перейшла за фішинговим посиланням, після чого невідома особа заволоділа її 23 тисячами гривень.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Загалом сума завданих збитків заявникам становить 165 тисяч гривень.

Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар