Україна розробляє нову модифікацію ракети комплекса “Нептун”

В Україні працюють над новою модифікацією ракети для комплексу Нептун. Водночас у Міноборони не розкривають деталей роботи.

Про це в інтерв’ю АрміяІнформ розповів заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

“Зараз ведеться робота щодо створення так званого „довгого Нептуна“. Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу Нептун. Також ведеться активна робота разом з міністерством стратегічних галузей промисловості стосовно зміцнення системи ППО”, — заявив Гаврилюк.

Водночас заступник міністра оборони не розкрив деталей щодо нової модифікації ракети та її призначення.

Крім того, Іван Гаврилюк додав, що наразі Міноборони активно співпрацює з міністерством стратегічних галузей промисловості для розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

“Верховним Головнокомандувачем ЗСУ визначена низка серйозних завдань щодо збільшення спроможностей обороно-промислового комплексу з виробництва різних категорій озброєння, військової техніки, ракет та боєприпасів, масштабування виробництва та максимальної локалізації виробництва в Україні зразків та військової техніки, які потребують ЗСУ. До цього процесу будуть залучені не тільки підприємства державної форми власності, а й приватні підприємства, в тому числі ті, які виробляють товари подвійного призначення”, — сказав представник Міноборони.

Реклама

Залишити коментар