У росії визнали смерть свого генерала Завадського на війні проти України

У росії підтвердили смерть свого генерала, заступника командувача 14 армійського корпусу Північного флоту владіміра завадського на війні проти України.

Про це написав губернатор Воронезької області рф алєксандр ґусєв.

Як зазначає російська служба BBC, першим про смерть завадського повідомило білоруське видання Gusar.by із посиланням на «кілька каналів вузького спрямування в Telegram і WhatsApp». Потім повідомлення про смерть Завадського з’явилося на інших ресурсах, що підтримують війну проти України.

Губернатор ґусєв не уточнює, як саме помер завадський. Лише вказує, що це сталося «на бойовому посту». Ресурси, які повідомляли про смерть генерала, писали про підрив на міні в зоні бойових дій. Він помер нібито в районі села Кринки Херсонської області, де російська армія останніми тижнями намагається боротися з плацдармами ЗСУ на лівому березі Дніпра.

Міноборони росії нічого не повідомляло про загибель генерал-майора завадського. Утім, і раніше, коли ставало відомо про смерть інших вищих офіцерів та з’являлися підтвердження від їхніх знайомих, у міністерстві утримувалися від коментарів.

Як зазначає BBC, це вже сьомий російський генерал, який помер від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Чотири генерали рф — андрєй суховецькій, владімір фролов, канамат боташев і роман кутузов — померли в перші чотири місяці повномасштабної війни.

Нові втрати серед російських генералів почали фіксувати з червня 2023 року — за часом це збіглося з початком українського контрнаступу. З літа й до кінця листопада загинули ще два генерали — начальник штабу 35 загальновійськової армії рф, генерал-майор сєрґєй ґорячов та заступник командувача Південного військового округу, генерал-лейтенант олєґ цоков.

Реклама

Залишити коментар